Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U POŽEŠKOJ KNJIŽNICI

'Ostavite kod kuće brige i dođite na Noć knjige'

đurđa kopunić,jasenka bešlić,mirjana franculić
Ljiljana Marić
08.04.2013.
u 15:27

Slušat će se glazba, gledati filmovi i fotografije te čitati i predstavljati knjige

„Ostavite kod kuće brige i dođite na Noć knjige“, moto je pod kojim će se ove godine odvijati program Noć knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega 23. travnja na Svjetski dan knjige, a što je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare.

- Tri su okosnice programa, različita događanja na naš tri odjela, odraslom, dječjem i glazbenom, zatim akcija razmjene knjiga te predstavljanje knjiga Latice Ivanišević i Lane Derkač – kazala je Jasenka Bešlić, ravnateljica knjižnice.

Mirjana Franculić, voditeljica odjela za odrasle, najavila je da će program početi u 19 sati te da će se tijekom večeri, odnosno do 23 sata, moći kroz video projekciju pogledati aktivnosti knjižnice, adaptaciju dovršenog dijela zgrade i događanja s prošlogodišnje Noći knjige te obići dvorišni prostor knjižnice nakon prve faze adaptacije.

– Izložit ćemo knjige na temu vampiri koja je posebno zanimljiva našim tinejdžerima koji nakon završetka osnovne škole prelaze na odjel za odrasle. Na svim odjelima naše knjižnice imati jednu glazbenu kulisu zahvaljujući učenicima naše Glazbene škole s kojima imamo lijepu suradnju – kazala je Mirjana Franculić. Pozvala je sve da se uključe u njihov natječaj za izbor najljepšeg rukom izrađenog straničnika koji je otvoren do 20. travnja.

Đurđa Kopunić, voditeljica dječjeg odjela najavila je zanimljiva događanja na svome odjelu, od pričaonica „Pod šeširom“ do slavlja stotog rođendana Šegrta Hlapića, izrade bedževa „Noć knjige“ i igre „Mali detektivi“. Na glazbenom odjelu najmlađi će uz kokice moći uživati u filmu Zvončica i tajna krila, dok će oni malo stariji otploviti u osamdesete kroz izložbu i nastup učenika Glazbene škole, a bit će prikazan i film „The Wall“.

U knjižnici Franjevačkog samostana te večeri od 21 do 22 sata moći će se pogledati izložba knjiga pod nazivom „Franjevci Požežani – duhovna i intelektualna okosnica požeškog društva“. Iz knjižnice poručuju da svi koji su zaboravili na vrijeme vratiti knjige taj dan to mogu učiniti bez plaćanja zakasnine.

>> Tjedan dana čitao knjige zakopan pod zemljom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije